Astianpesukoneen puhdistus


 

Saattaa tuntua oudolta, että astianpesukoneesi tarvitsee puhdistusta, kun "peset" sen joka kerta, kun se käy. Astianpesukone on puhdistettava huolellisesti useita kertoja vuodessa optimaalisen toiminnan ja käyttöiän takaamiseksi.

 

Poista ylimääräinen ruoka
Aloita poistamalla ruokajäämät ja lika. Se voi olla ruokailuvälinealustan ja/tai korin urissa. Poista kaikki mitä näet. Ota mikä tahansa korit kokonaan ulos ja puhdista ne.

 

Kalkinpoisto koneesta
Kuten kaikki muukin vettä käyttävä, kalkinpoisto on tärkeää. Kalkki laskeutuu kalvona irtonaisten osien ja mekaanisten osien päälle ja estää sinua puhdistamasta ja poistamasta rasvaa ja likaa. Aloita siksi kalkinpoistolla koneesta. Kaada vain tavallista liemietikkaa pohjalle - 2-4 dl. Suorita ohjelma korkeassa lämpötilassa ilman huoltoa.

 

Irrota pohjasuodatin

Irrota pohjasuodatin ja puhdista se huolellisesti. Käytä mahdollisesti vanha hammasharja puhdistaa ja puhdistaa. Jos suodatin on erittäin likainen ja rasvainen, se voidaan edullisesti liottaa lämpimässä saippuavedessä.

 

Irrota suihkuvarret
Irrota suihkuvarret ja liota ne lämpimään veteen, jossa on astianpesuainetta. Anna niiden imeytyä, kunnes olet suorittanut seuraavan vaiheen.

 

Manuaalinen puhdistus
Sitten sinun on aloitettava manuaalinen puhdistus. Tee seos astianpesuaineesta ja rodalonista lämpimään veteen. Sitten sekä bakteerit että rasva pestään pois. Pese pois oven reuna ja oven kuminauhan ympäriltä. Täällä voit käyttää vanhaa hammasharjaa päästäksesi kaikkeen rasvaan. Pese koneen sisällä kaikista reunoista ja kulmista, joihin suihkuvarret eivät osu. Esim. saippualaatikon ympärille. Kuivaa sen jälkeen puhtaalla vedellä liinalla.
Ota suihkuvarret pois vedestä ja kaada puhdasta lämmintä vettä niiden läpi. Ota hammastikku ja puhdista reiät. On tärkeää, että kaikki reiät ovat puhtaita liasta. Aseta suihkuvarret takaisin paikoilleen, kun ne on puhdistettu ja huuhdeltu. Jos olet liottanut pohjasuodattimen, se on myös huuhdeltava lämpimällä vedellä ja asetettava takaisin paikoilleen.

 

Lisää rentoutumista ja suolaa
Sitten olet tehnyt kaikkesi saadaksesi täydellisen kiiltävät astiat.

 

Eikö yllä olevasta ole apua?

Jos yllä olevat vinkit eivät auta, älä epäröi ottaa yhteyttä tai varata huoltokäynti.

Ota yhteyttä numeroon +45 98182100 tai info@cjdele.dk.

Voit myös varata meille huoltokäynnin ja tulemme paikalle mahdollisimman pian.